Accommodatie

Gebouw

Scoutcentrum Tholen verhuurt een schitterend gebouw met genoeg speelruimte rondom.

Aan de andere kant van de dijk ligt vaarwater om zowel op te varen als te kanoën. Er is ook een park met bomen en water en een speeltuin aanwezig, kortom een ideale plek om jullie kamp te houden!

Er zijn diverse faciliteiten zoals: kampvuurcirkel, vlaggenmast en pioniershout.

Indeling gebouw

Ons gebouw bestaat uit verschillende lokalen. Bij binnenkomst is er een entree. Vanuit daar kunnen de volgende ruimtes betreden worden: keuken, sanitaire unit en groepsruimte. Er is ook een waterwelpen lokaal, dat optioneel te huur is. Op de bovenverdieping is het gebruik van de Zeeverkennerszolder en de Orkazolder inbegrepen. 

In de groepsruimte bevinden zich een aantal tafels en ongeveer 40 stoelen. Deze kunnen, binnen, vrij gebruikt worden.

In de keuken treft u een koelkast met drie diepvriesladen, een extra tafelmodelkoelkast, een fornuis met 4 pitten, een afzuigkap, twee spoelbakken en een schoonmaak kast. Er is een optie om keukeninventaris te huren. In deze kist bevinden zich pannen, bestek, mokken, borden, snijgereedschap, vergieten, een koffiezetapparaat en een elektrische waterkoker. Alles voor ongeveer 40 personen.

De sanitaire unit bestaat uit twee ruime douches, twee toiletten en een wasbak met 4 kranen. De spotjes in het plafond gaan vanzelf aan d.m.v. een bewegingsmelder. Kinderen die `s nachts hun bed uitgaan om naar de WC te kunnen, hoeven niet naar een lichtpunt te zoeken. 

De douche kan worden bediend door een drukknop. Er hoeft niet met heet en koud water gemengd te worden; het water is al op aangename temperatuur.

In de keuken, entree en sanitaire ruimte zitten afwateringsputten, de ruimtes kunnen zo gemakkelijk schoongemaakt worden.

Extra faciliteiten

U kunt bij ons ook terecht voor het huren van lelievletten en kano’s. De vletten van Scouting Heenetrecht zijn te herkennen aan het blauwe casco en het gele boeisel. De groep heeft 10 vletten, waarvan een aantal met een buitenboordmotorsteun.(Onze buitenboordmotoren worden NIET verhuurd, die kunt u zelf meenemen). De vletten worden compleet geleverd met alle toebehoren. Voor het in gebruik nemen van de lelievletten wordt samen met de verhuurder de inventaris op een onderdelenlijst gecontroleerd en moet de bootsman van elke lelievlet in het bezit zijn van een machtiging bootleiding zeilen op A-water (MBL-ZA) of een certificaat CWO 3 of hoger. Op zaterdagen (tenzij in de zomervakantie) zijn er geen boten beschikbaar. Vanaf windkracht 6 Beaufort mag er niet uitgevaren worden.

Afval

Wij zamelen bij onze groep gescheiden het afval in.  De statiegeld flessen dient u terug in te leveren bij de supermarkt, papier kunt u in de aangegeven groene container doen, glas kunt u inleveren bij de glasbak en restafval kunt kwijt in onze container. Bij aankomst in het gebouw ziet u een overzicht van de dichts bijzijnde afvalpunten. Per lediging van de container voor het restafval wordt de kostprijs in rekening gebracht.

Kampeermiddelen

Op alle naastgelegen velden is het in principe niet toegestaan kampeermiddelen te plaatsen, in verband met eventueel verhuur van de velden. Ook zijn bijvoorbeeld party tenten en/of zwembaden niet toegestaan. 

Zaterdagen

Onze eigen groepen hebben op de zaterdagen de reguliere opkomsten, die aangevangen en gesloten worden met een korte ceremonie op het veld rondom de vlaggenmast en kampvuurcirkel. 

De Waterwelpen hebben ’s ochtends opkomst van circa 09:00 uur tot 12:30 uur. Indien het Waterwelpenlokaal ook is gehuurd, dient dit lokaal vanaf 08:30 uur volledig te zijn opgeruimd.
De Zeeverkenners en Orka’s hebben opkomst van circa. 12:30 uur tot 17:30 uur. De slaapspullen van de huurder dienen vanaf dit tijdstip op een daartoe aangewezen plek worden opgeruimd.

De entree, keuken, sanitaire ruimten en de kampvuurcirkel zullen op deze zaterdagen moeten worden gedeeld met zowel de huurder als onze eigen groepen.

Stiltetijd

De verstandhouding met onze buren is goed. Om dit zo te houden is er een stilteperiode van 22:00 uur tot 07:00 uur, zodat in elk geval lawaai-overlast wordt beperkt en de verstandhouding na uw vertrek ook goed blijft. Het is tussen 22:00 uur en 07:00 uur niet toegestaan sport en spel te hebben in het naastgelegen park en de velden.

Schoonmaak

Scouting Heenetrecht is geheel afhankelijk van vrijwilligers. Zowel voor het spelen van het Scoutspel als voor het onderhoud van gebouwen en terreinen. Om de vrijwilligers niet onevenredig te belasten, verwachten wij van u dat u het gebouw schoon en netjes achterlaat. U kunt hiervoor de Checklist gebruiken. U krijgt bij aankomst een rondleiding door het gebouw aan de hand van deze Checklist en aan u wordt de sleutel overhandigd. Op het aanrecht staat een mandje met enig schoonmaakmiddelen ter ondersteuning. De spullen uit de bezemkast staan tot uw beschikking. Bij vertrek overhandigt u de sleutel weer aan de vrijwilliger en wordt het gebouw aan de hand van de Checklist weer gecontroleerd.

Deelnemerslijst

Bij aankomst wordt u verwelkomd door een vrijwilliger van Scouting Heenetrecht die de deelnemerslijst in ontvangst neemt. U kunt ook de deelnemerslijst digitaal opsturen.

Tarieven

De tarieven zijn te vinden in het menu tarieven.

Indien u meer vragen heeft, neem dan contact met ons op.

Vind nog meer informatie en foto’s via google maps.

Wij wijzen u erop dat uw informatieaanvraag geen reservering is!