Zeeverkenners (12 – 16 jaar)

Ben jij tussen de 12 en 16 jaar en heb je zin in actie? Word lid en beleef uitdagende avonturen bij de scouts!

Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!  De jeugdleden van 12 tot en met 15 jaar heten ‘Zeeverkenners’. Zeeverkenners zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Je ontwikkelt je Scoutingkennis en -vaardigheden. Het activiteitenprogramma biedt veel variatie waardoor je elke week iets anders doet.  

Verder ga je bijna elke zaterdag zeilen in een lelievlet op het water! Je krijgt instructie en behaalt je roei- en zeildiploma’s, deze zijn officieel geldig in heel Nederland (zie ook CWO). Als je wat ouder bent kun je zelfs Kwartier of Boots worden over een Bak (groepje). Dit betekent dat jij de leiding hebt aan boord tijdens het varen en tijdens de spellen. 

Door het jaar heen worden er verschillen activiteiten gehouden. Zo houden we samen met de regio Roei- en Zeilwedstrijden en gaan we met Pinksteren op kamp tijdens het ZeWaKa (Zeeuws Waterkamp). Hoogtepunt van het jaar is altijd het Zomerkamp, met eens in de vier jaar zelfs het NaWaKa. 

De opkomst is op zaterdagmiddag van 13 tot 17 uur!

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat je als scout (een deel van) een opkomst leert organiseren. Hierdoor word je relatief zelfstandig en bereid je je voor op de volgende speltak, de explorers, waarin je zelf activiteiten gaat organiseren.
Zo blijf je je als scout steeds verder ontwikkelen; dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Kom vrijblijvend een keer meedoen!