Lid worden

Laat je uitdagen en ontdek Scouting!

Leuk dat je interesse hebt in onze vereniging!

Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting Heenetrecht heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

Scouting Heenetrecht heeft meer dan 100 actieve leden, meisjes en jongens. Onze doelstelling is dat onze leden met plezier naar Scouting gaan. Daarnaast leren ze zich, op welke leeftijd dan ook, persoonlijk te ontwikkelen. Als kind leer je er bijvoorbeeld samenwerken en als jongvolwassen begin je met leiding geven.  In deze omgeving word er gewerkt aan het verbeteren van jezelf en mogen er foutjes gemaakt worden waar we van kunnen leren.

Wij zijn een Scoutingvereniging op en rond het water. Er is een uitdagend programma dat gemaakt wordt door vrijwilligers. Kanoen, roeien en zeilen staan hoog op de activiteiten lijst maar ook spelletjes op het land worden gespeeld. Per leeftijdscategorie, een speltak zoals wij dat noemen, wordt een eigen programma gemaakt. Deze speltakken hebben elk jaar een eigen zomerkamp met een thema.

Ben je benieuwd of Scouting iets voor jou is. Kom gerust een paar keer kijken! Je draait dan gelijk mee met de reguliere opkomsten. Zo kom je erachter of het scouting avontuur bij jou past. 

Binnen de Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen.
De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar, 7-11 jaar, 11-15 jaar, 15-18 jaar en 18-21 jaar. Ouder dan 21 jaar? Ook dan biedt Scouting uitdaging!