Welpen (7 – 11 jaar)

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets avontuurlijks te doen en leuke dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

Zowel jongens als meisjes van 7 tot 11 jaar kunnen bij de welpen terecht. De welpen herken je aan hun blauwe blouse en gele das. De activiteiten die het speltak biedt, zijn gebaseerd op de acht activiteitengebieden van Scouting Nederland: uitdagende scoutingtechnieken, buitenleven, expressie, sport & spel, identiteit, samenleving, internationaal en veilig & gezond. Het werken met deze activiteitengebieden zorgt niet alleen voor variatie in ons programma, maar geeft kinderen vooral een gezellige en leerzame tijd bij ons.

Buiten in het bos of rondom ons clubgebouw ‘de Stenen Beer’ hebben we voldoende ruimte om bijvoorbeeld ‘levend stratego’, smokkelspellen en survivalspellen te spelen. Dit doen we niet alleen op het land, maar ook op het water met onze kano’s. Ook leren we kinderen op een veilige manier een kampvuur te maken. Dat is natuurlijk leuk, maar ook lekker om je eigen maaltijd op te bereiden en marshmallows te roosteren!
Je leert ook belangrijke scoutingtechnieken, zoals je weg vinden door middel van verschillende routetechnieken, of knopen. En niet te vergeten, zoals dat bij scouting past, gaan we ook op kamp. Ieder jaar gaan we naar een bestemming dat nog een verassing is. We kamperen ook wel eens op ons eigen terrein van de Stenen Beer in Tholen.

De opkomst is op zaterdagochtend in het winterseizoen van 10 uur tot half 1!

De opkomst is op zaterdagochtend in het zomerseizoen van half 10 tot half 1!

Kom kijken wat we doen!

Wil je een keer komen ‘proefdraaien’, neem dan contact met ons op.